Ruilen of retourneren

Als je een bestelling hebt geplaatst via onze webwinkel Spaansejurk.nl zijn de kosten voor de retourzending altijd voor je eigen rekening. 

Heb je een bestelling bij ons geplaatst via Bol.com, klik dan hier.

Te volgen stappen ruilen of retourneren Spaansejurk.nl

Bij ruiling :  je dient het artikel opnieuw via de website te bestellen. Het artikel wat niet past kun je op eigen kosten aan ons retourneren. Na onvangst van jouw retourzending ontvang je het gehele bedrag (artikelbedrag + verzendkosten € 4,99 ) van jouw 1e bestelling retour. Zodoende betaal je maar 1 keer verzendkosten voor levering, namelijk de verzendkosten bij je 2e bestelling. De verzendkosten van de eerste levering nemen wij voor onze rekening.

Bij retourneren: bij het retourneren van alle door jouw bestelde artikelen, boeken wij het volledige bedrag, inclusief reeds betaalde verzendkosten (€ 4,99), binnen 3/5 werkdagen (uiterlijk binnen 14 werkdagen) na ontvangst retour naar je bankrekening. Bij het retourneren van een gedeelte van je bestelling boeken wij het artikel bedrag binnen 3/5 werkdagen (uiterlijk binnen 14 werkdagen) na ontvangst retour naar je bankrekening. 

Als je niet tevreden bent over de kwaliteit van onze artikelen kun je deze vanzelfsprekend retourneren, de verzendkosten voor de retourzending zijn altijd voor je eigen rekening.

Te volgen stappen bij retourneren binnen Nederland

1 • Je kunt binnen Nederland retourneren via onze Retour Service met onderstaande vervoerders. De kosten hiervoor zijn voor je eigen rekening. Volg de stappen in het retourproces en betaal direct online voor jouw retourlabel. Het retour label print je uit en plak je op de verzenddoos waarna je jouw pakket afgeeft bij een Pakketshop/Service Point naar keuze. Na ontvangst van jouw retour pakket ontvang je een bevestiging per e-mail als wij het aankoopbedrag naar je hebben terugbetaald.

 DPD voor € 5,50 - je ontvangt per e-mail een retour label en levert het pakket in bij een DPD Parcelshop. Bestellen klik hier

 DHL voor € 6,00 - je ontvangt per e-mail een retour label en levert het pakket in bij een DHL Service Point. Bestellen klik hier

• PostNL voor € 6,95 je ontvangt per e-mail een retour label en levert het pakket in bij een PostNL punt. Bestellen klik hier

• PostNL brievenbuspakje € 4,25 - deze kun je online bestellen en lever het pakje in bij een PostNL punt klik hier. Deze verzendmethode is alleen geschikt voor artikelen die door de brievenbus passen, maximum formaat 38 x 26,5 x 3,2 cm. Klik hier voor meer informatie.

Het is natuurlijk ook mogelijk om voor een eigen vervoerder te kiezen om het pakket retour te sturen.  Let op:  indien je hiervoor kiest dient het pakket direct aan ons bedrijfsadres retour te worden gestuurd (niet naar een Pakket punt/Parcel shop).

Wil je artikelen retourneren of ruilen vanuit België, klik hier voor meer informatie. 

2 •  Je dient bij retournering het RETOUR formulier of de door ons meegezonden pakbon in te vullen, en mee te sturen met de te retourneren artikelen. Dit formulier heb je bij jouw bestelling ontvangen. Retour zendingen zonder dit formulier worden niet in behandeling genomen. Geen retourformulier bij je bestelling ontvangen ? Klik dan hier. Indien je jouw retour bij bovengenoemde verzenders hebt aangeboden en online een retour label hebt geprint ontvang je tevens een retourformulier welke je kunt meesturen met jouw retourzending.

Voorwaarden ruilen of retourneren

 • Je kunt je bestelling binnen 30 werkdagen na ontvangst van je bestelling retourneren (herroepingsrecht). Wanneer de producten niet binnen 30 dagen na ontvangst aan ons geretourneerd worden, wordt de overeenkomst bindend. Je kunt de artikelen dan niet meer retourneren.

 • Bij ruiling binnen Nederland en België sturen wij je eenmalig gratis het artikel in de nieuwe maat toe. De kosten voor de retourzending zijn  voor je eigen rekening. Let op: je dient het product opnieuw via onze website te bestellen. Nadat het artikel door ons retour is ontvangen, ontvang je het gehele aankoopbedrag, inclusief de door jou betaalde verzendkosten van € 4,99 retour. Zodoende betaal je maar 1 keer verzendkosten voor levering. Indien je voor de tweede keer wenst te ruilen zijn alle verzendkosten hiervoor voor je eigen rekening. Voor de ruilzending dien je dan €4,99 aan ons over te maken.

 • Bij het retourneren van alle door jouw bestelde artikelen, boeken wij het volledige bedrag, inclusief reeds betaalde verzendkosten, binnen 3/5 werkdagen (uiterlijk binnen 14 werkdagen) retour naar je bankrekening.

 • Bij het retourneren van een gedeelte van je bestelling boeken wij het artikel bedrag binnen 3/5 werkdagen (uiterlijk binnen 14 werkdagen) retour naar je bankrekening. Let op : mocht je bestelling bij de retour verwerking onder de drempel van € 75,- komen dan worden alsnog de verzendkosten voor de heenzending in mindering gebracht op het retour bedrag. 

Het retour bedrag ontvang je altijd op je bankrekening op naam van onze iDEAL partner Mollie, of als je via PayPal hebt betaald dan ontvang je het bedrag retour op je PayPal rekening. Indien je hebt gekozen voor de betaalmethode Klarna zorgen wij ervoor dat de betalingsverplichting bij Klarna komt te vervallen.

 • Ruilen is mogelijk, echter wij zijn niet verantwoordelijk voor het verkeerd/niet opmeten/ niet goed nakijken van de maten van de Spaanse schoenen, jurken of prinsessenjurken door de klant zelf. De door ons aangegeven maatvoering op de website of advies aan de telefoon of via de chat functie is slechts een richtlijn. Alle kosten voor een eventuele retourzending zijn dan ook voor de klant zelf.

Let op Heb je bij jouw bestelling een gratis artikel ontvangen of een artikel gekocht met een (bijpassend) gratis artikel? Dan dien je (ook) het gratis artikel retour te sturen, ook al stuur je maar een gedeelte van jouw bestelling retour. Indien je het gratis artikel niet retour stuurt zijn wij helaas genoodzaakt om het bedrag van het gratis artikel te verrekenen met jouw retourbedrag.

 • De volgende artikelen kunnen niet geretourneerd worden:  

- Kleding die gedragen is kan niet worden geretourneerd, wij vergoeden geen gebruiksschade/normale slijtage
- Kleding die naar parfum, rook of andere luchtjes ruikt of vlekken bevat kan niet worden geretourneerd
- Kleding waarvan het aangehechte kaartje (label) is verwijderd of gewassen is wordt niet retour genomen
Spaanse schoenen met gebruikssporen onder de voetzolen/ schoenen die gedragen zijn worden niet retour genomen

Voor de schoenen geldt tevens : in originele schoenen doos (onbeschadigd) retourneren. Deze dienen verzonden te worden in de (originele) verzenddoos. Bij verzending van de schoenen (in schoenendoos met verzendlabel erop) ipv verzenddoos of bij beschadiging van de schoenen doos/ doos met tape erop, berekenen wij € 2,50. 

De kosten voor het opnieuw opsturen zijn voor rekening van de klant. Voor de overige voorwaarden, zie onze Algemene Voorwaarden

Wil je gebruik maken van het herroepingsrecht ? Je vindt hier het herroepingsformulier.

Retour adres : Spaansejurk Nederland, Nering Bögelweg 113, 7418 HJ Deventer - Nederland

TIP : wellicht kun je, indien de Spaanse schoenen te groot zijn, een inlegzooltje in de schoen doen, welke je er weer uithaalt als de voet is gegroeid. Dit bespaart je de verzendkosten bij ruiling/retournering ! Wil je inlegzooltjes bestellen ? Klik dan hier.

Wat wordt bedoelt met `zonder gebruikssporen onder de voetzolen` ? Antwoord : wij adviseren je de Spaanse schoenen te passen op een zachte ondergrond (bv vloerbedekking), zodoende zullen de Spaanse schoenen bij het passen aan de onderkant van de zool niet beschadigd raken. Indien er gebruikssporen/krassen onder de voetzolen komen, door bv het passen van de schoenen op een parket vloer, kunnen wij de schoenen helaas niet terugnemen.

Niet tevreden?
We besteden veel aandacht aan de kwaliteit van onze produkten en de verzending van jouw bestelling, maar het kan toch wel eens voorkomen dat er iets niet in orde is. Mocht dit het geval zijn, dan verzoeken we je contact op te nemen met onze klantenservice via info@spaansejurk.nl

© 2008 - 2024 Spaansejurk Nederland | sitemap | rss

Op werkdagen van maandag t/m vrijdag.